msg = "((شکار و طبیعت)); "; msg = "..." + msg;pos = 0; function scrollMSG() { document.title = msg.substring(pos, msg.length) + msg.substring(0, pos); pos++;
باعرض سلام خدمت شکارچیان عزیز این هفته باچندنفراز دوستان به نامهای کاظم -اسلام - فرهادوعظیم جهت شکار باقرقره به یکی اززوستاهای اطراف شهرستان نیکشهررفتیم که متاسفانه باتوجه به برنامه ریزی انجام شده دیر رسیدیم .پس از مستقرشدن درجاههای مختلف منتظر آمدن باقرقره ها شدیم .که ازشانس بدما پرنده کمی آمد وشکار این هفته ما پس از یکروز علافی مجموعا 20باقرقره شد.
باسلام روز جمعه باسه نفرازدوستان وشکارچیان به نامهای کاظم- اسلام ومربی برای شکارباقرقره به یکی ازروستاهای اطراف شهرستان ایرانشهررفتیم که متاسفانه به دلیل رفت وآمدزیاد دراین منطقه از باقرقره خبری نبود واندک باقرقره هایی که می آمدند به جای دیگری میرفتند درنهایت بادورزدن دربیابانهای اطراف روستا حاصل شکار 4 نفر8تیهو 1باقرقره گندمی 1باقرقره شکم سیاه و1باقرقره راه راه که زیستگاه آن دردشتهای شهرستان نیکشهر می باشد
باسلام خدمت شکارچیان عزیز بانزدیک شدن به شهریورماه وفصل شکار این هفته باچندتن ازدوستان به نامهای فرهاد ویوسف واسلام سری به شکارگاههای اطراف زدیم که متاسفانه دیررسیدیم بابالا وپایین کردن دشت توسط ماشین بالاخره محل چرای باقرقره هارا پیداکردیم که شکار این هفته پس از نزدیک به چندین ساعت دورزدن در گرمای 40 درجه 12باقرقره شکم سیاه شد
باسلام چندروزی است که سهمیه فشنگ 93 درشهرستان درحال توزیع می باشد بعدازدریافت سهمیه جدید جهت امتحان کیفیت فشنگ های جدید بادوتن ازدوستان سری به اطراف شهر وزمینهای کشاورزی زدیم که حاصل گردش امروز شکار7قطعه فاخته شد
باسلام خدمت شکارچیان وطبیعت دوستان عزیزفرصتی دست دادتابعداز5ماه دوری ازشکاروطبیعت با یکی ازدوستان سری به شکارگاههای قدیمی بزنیم باتوجه به بارندگی درسال گذشته باقرقره ها جوجه آوری خوبی داشتند گردش آن روز مابدون شکارباقرقره به پایان رسید امیداست که مسئولان محیط زیست نسبت به صدور به موقع پروانه شکاردرسال جدید اقدام کنند.
شهربزمان درفاصله 100کیلومتری شرق شهرستان ایرانشهرودرمسیر استان کرمان قرارگرفته است این شهر به علت دارابودن اقلیم دشت وکوهستان مکان مناسبی برای زیست انواع حیوانات دشت زی ازجمله خرگوش -کوکر -زاغ بور-گربه شنی-هوبره-وحیوانات کوهستانی ازجمله انواع پرندگان مانند کبک وتیهو وچهارپایان مانند کل وبز قوچ ومیش گونه ای خرس سیاه -پلنگ-روباه-وگرگ میباشد که متاسفانه به دلیل شکارغیرمجاز این منطقه درشرایط نامناسبی قرارگرفته است شهربزمان دارای چندین چشمه آبگرم معدنی میباشد همچنین باوجود کوه خضر یابه زبان محلی کوه زنده ووجودهوای خنک درفصل تابستان دراین کوهستان مردم بسیاری جهت تفریح به این منطقه سفرمی کنند
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ایرانشهر روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: یک شکارچی متخلف به نام ?سابکی? روز جمعه در منطقه شکار ممنوع ?دره آهو? شهر بزمان پس از شکار یک راس قوچ وحشی برای ذبح شکار خود به ارتفاعات صعود کرده و هنگامی که قصد سربریدن شکار خود را داشته، با حرکت ناگهانی قوچ و لغزش از روی سنگ به دره سقوط کرده است.
محمد انور هاشمزهی افزود: جنازه این شکارچی بوسیله محیط بانان و مردم محلی پس از ساعتها تلاش از دره سخت گذر به بالا و سپس به شهر بزمان انتقال داده شد.
وی اظهار داشت: منطقه دره آهو با 300 هزار هکتار گستره از مناطق حفاظت شده محسوب می شود که به سبب شرایط مساعد آب و هوایی مکان زیست انواع پرندگان و حیوانات وحشی مانند قوچ، روباه، گرگ، خرس سیاه و غیره است.
شهر بزمان مرکز بخش بزمان در 100 کیلومتری ایرانشهر واقع شده است.
شهرستان ایرانشهر در فاصله 345 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. ک/3
منطقه حفاظت شده بزمان در موقعیت جغرافیایی N2804 E6000 در استان سیستان و بلوچستان واقع است. این منطقه به وسعت 688‚324 هکتار، منطقه? کوهستانى بزمان، تپهماهورها و دشتهاى اطراف این کوه را در بر مىگیرد. این منطقه داراى کوهى نسبتاً مرتفع (3497 متر) با درههاى آب شیرین و پوشش گیاهى نسبتاً مناسب است. جوامع گیاهى مشرف بر دامنهها خرزهره، داز، قیچ، درمنه و انواع گَوَن است. حیوانات وحشى که در این منطقه زندگى مىکنند عبارتند از : کبک، کبک چیل، تیهو، دراج، خرگوش، کل، بز، قوچ، میش.
علاوه بر گونههاى مختلف وحوش فوقالذکر، نوعى خرس سیاه آسیایى که کوچکتر از خرس قهوهاى است در سیستان و بلوچستان زندگى مىکند. دهانه غارهایى که به احتمال زیاد مىتوان وجود خرس را در آنها حدس زد اکثراً حدود 70 سانتىمتر است که خود خرس سیاه نیز به زحمت مىتواند داخل آن شود، به همین دلیل دسترسى انسان به حیوان و عبور آن از این گونه غارها، کار سادهاى نیست. کوههاى سیاه بزمان، بیرک، تفتان، سراوان، اطراف خاش، کارواندر، اسفندک و تپهماهورهاى اطراف رود ماشکیل از جمله زیستگاههاى اصلى این گونه خرس به شمار مىآید. پوشش گیاهى این مناطق زیستگاه مناسبى را براى گونه? در معرض انقراض و با ارزش خرس سیاه در این ارتفاعات فراهم آورده است. پوشش گیاهى غالب زیستگاههاى خرس در این منطقه شامل : ارجن، کهور، کنار، داز، خرما، زرشک، زارچ، زالزالک، گز، توسکا، زیتون وحشى، انواع گون و درمنه، اورس، بید، تنگرس و نسترن وحشى مىباشد که میوه? بیشتر این درختان، غذاى عمده خرسهاى سیاه را تشکیل مىدهد. خرسها به خرما و داز علاقهاى وافر دارند.
پرنده زیبایى به نام مینا با رنگهاى سبز، آبى و سبزقبا نیز در بلوچستان به وفور یافت مىشود. این پرنده به اندازه سار معمولى است و به سهولت اهلى مىشود و بعضى از کلمات را مانند طوطى ادا مىکند.
در شمال غربی بلوچستان و در طول مرز با استان کرمان منطقه ای دیده می شود که از کوهها و دشتهای خشک و کویری و بیابانی تشکیل شده است.
گستردگی آن از جنوب سرجنگل و شرق فهرج، تا شمال بمپور می باشد که جایگاه ویژه و ارزشمندی در سطح کشور دارد.
در این منطقه دو چاله لوت و چاله جازموریان قرار دارند.
فصل زمستان که می آیدلحظه روزشماری برای ورودهوبره آغازمیگردد هوبره پرنده مهاجری است که برای زمستان گذرانی به مناطق ودشتهای اطراف منطقه شکارممنوع بزمان می آید وشکارچیان روزوشب به دنبال شکاراین مهمان ازراه رسیده میباشند دنبال کردن هوبره درروز وشکارآن بوسیله ماشین انجام میگیرد درشب نیزاین پرنده رابوسیله نورافکن وپروژوکتورهای قوی شکار میکنند .این هم عکس یک هوبره شکارشده دردشت بزمان